Όλες οι κατηγορίες
EN

Είστε εδώ: Αρχική σελίδα>Νεα

Εικόνες / Βίντεο

Γιατί τα ανθρακονήματα είναι τόσο ακριβά, το αγαπημένο υλικό στον κόσμο των supercar και των αγώνων;

Εμφανίσεις:355 Συγγραφέας: Linda Ώρα δημοσίευσης: 2022-04-15 Προέλευση:

        Εάν έχετε παρακολουθήσει τις ειδήσεις των σπορ αυτοκινήτων, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τη λέξη ανθρακονήματα, επειδή στα σούπερ σπορ αυτοκίνητα και στα αγωνιστικά αθλήματα αρέσει να χρησιμοποιούν ανθρακονήματα ως υλικό του αμαξώματος. Είναι σχεδόν το αγαπημένο των σούπερ σπορ. Εφόσον σχετίζεται με αυτό, πρέπει να είναι Είναι ένα πολύ υψηλό μοντέλο. Σε άλλους τομείς, χρησιμοποιούνται επίσης ανθρακονήματα, οπότε ξέρετε τι υλικό είναι το ανθρακονήματα και γιατί είναι τόσο δημοφιλές;

1

         Το «αγαπημένο» των υλικών κατασκευής supercar, το ανθρακονήματα έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα που δυσκολεύει τη διάδοση

Κατά την εντύπωση όλων, το ανθρακονήματα φαίνεται να είναι ένα σχετικά σύγχρονο υλικό. Στην πραγματικότητα, υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Χρησιμοποιήθηκε σε αυτοκίνητα ήδη από τη δεκαετία του 1950 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο Chevrolet. Η περιεκτικότητα σε άνθρακα αυτού του υλικού είναι πολύ υψηλή, η οποία μπορεί να φτάσει και περισσότερο από 95%, και είναι ινώδες, γι' αυτό και ονομάζεται ανθρακονήματα.

3.webp

Πλεονέκτημα:

         Οι ανθρακονήματα ευνοούνται από τα σπορ αυτοκίνητα λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων τους. Για παράδειγμα, είναι πολύ ελαφρύ και σε σύγκριση με το ίδιο μεταλλικό υλικό, το βάρος του είναι πολύ μικρότερο. Επιπλέον, τα supercars και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα επιδιώκουν την απόλυτη απόδοση. Για να μειωθεί η ποιότητα, μπορούμε να πούμε ότι όλα γίνονται. Ως εκ τούτου, με βάση τη διασφάλιση της αντοχής, η μείωση του νεκρού βάρους έχει γίνει ένα πρόβλημα για τους μηχανικούς να εξερευνήσουν. Για παράδειγμα, τις πρώτες μέρες χρησιμοποιήθηκαν κατασκευές από χάλυβα και στη συνέχεια εφευρέθηκαν κράματα αλουμινίου-τιτανίου και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν ίνες άνθρακα. Το βάρος μπορεί να φτάσει περίπου το ένα τρίτο των προηγούμενων και η απόδοση του αυτοκινήτου έχει βελτιωθεί σημαντικά με τη συνεχή μείωση βάρους.

          Αν και οι ανθρακονήματα ακούγονται εύθραυστα, στην πραγματικότητα, η αντοχή τους είναι πολύ υψηλή. Σε σύγκριση με υλικά της ίδιας ποιότητας, η αντοχή του είναι αρκετές φορές υψηλότερη, επομένως, με βάση την εξασφάλιση μικρού βάρους, μετά από σύγκρουση, μπορεί επίσης να μεγιστοποιήσει την προστασία της ασφάλειας των επιβατών στην καμπίνα. Ειδικά στα σπορ αυτοκίνητα, η χρήση αυτού του υλικού είναι ακόμη πιο πολύτιμη. Επιπλέον, οι ίνες άνθρακα δεν είναι μέταλλο, δεν διαβρώνονται σχεδόν και δεν θα αλλάξουν για πολλά χρόνια, επομένως είναι πολύ καλύτερο από τα μεταλλικά υλικά, και είναι επίσης ανθεκτικό σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες και έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής ζωή, που μπορεί να βελτιώσει την εξαιρετική απόδοση του αυτοκινήτου, Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί κανονικά κάτω από ακραίες συνθήκες.

4.webp

ανεπαρκής:

          Αν και οι ανθρακονήματα έχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα, δεν είναι τέλεια και έχουν επίσης μερικά μεγάλα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, οι ίνες άνθρακα είναι ένα υλικό με πολύ κακή πλαστικότητα. Δεν έχει ελαστικότητα και ολκιμότητα. Σε αντίθεση με το μέταλλο, μπορεί να επισκευαστεί μετά από σύγκρουση. Οι ίνες άνθρακα συγκρούστηκαν και οι ρωγμές έπρεπε να αντικατασταθούν στο σύνολό τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κόστος συντήρησης μετά τη σύγκρουση του supercar είναι πολύ υψηλό. Επειδή η ζημιά είναι μικρή, πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο το κέλυφος.

         Αυτό εξηγεί γιατί οι ανθρακονήματα δεν χρησιμοποιούνται στα συνηθισμένα αυτοκίνητα αφού είναι τόσο καλές. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι ανθρακονήματα είναι δύσκολο να παραχθούν και ακριβά και τα συνηθισμένα αυτοκίνητα δεν είναι καθόλου κατάλληλα. Ωστόσο, μετά την αναβάθμιση της τεχνολογίας ανθρακονημάτων στο μέλλον, ίσως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και εμείς οι απλοί άνθρωποι.

Καυτές κατηγορίες

Αφήστε ένα μήνυμα
Συνομιλία σε απευθείας σύνδεση

Γεια σας, αφήστε το όνομα και το email σας εδώ πριν συνομιλήσετε στο διαδίκτυο, ώστε να μην χάσουμε το μήνυμά σας και να επικοινωνήσουμε μαζί σας ομαλά.