Όλες οι κατηγορίες
EN

Είστε εδώ: Αρχική σελίδα>Νεα

Εικόνες / Βίντεο

Η διαφορά μεταξύ του τυλιγμένου σε ρολό και του σωλήνα από ανθρακονήματα

Εμφανίσεις:990 Συγγραφέας: Linda Ώρα δημοσίευσης: 2022-07-19 Προέλευση:

         Ο τυλιγμένος σωλήνας από ανθρακονήματα και ο σωλήνας από ανθρακονήματα είναι δύο κοινές μορφές διεργασίας του σωλήνα από ανθρακονήματα και οι δύο σωλήνες από ανθρακονήματα έχουν ορισμένες διαφορές στην απόδοση του τελικού προϊόντος και στην πρακτική εφαρμογή.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异4

Σπειροειδής σωλήνας από ανθρακονήματα Prepreg:

        Ο τυλιγμένος σωλήνας από ανθρακονήματα προεμποτισμού κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας προεμποτισμό από ανθρακονήματα ή μονής κατεύθυνσης προεμποτισμό στρώση προς στρώμα περιέλιξης σε μεταλλικό μανδρέλι και στη συνέχεια σκλήρυνση σε υψηλή θερμοκρασία. Σε αυτή τη διαδικασία, ο ποιοτικός έλεγχος του σωλήνα πραγματοποιείται κυρίως σε δύο πτυχές: η μία είναι να διασφαλιστεί ότι το μέγεθος του μεταλλικού άξονα πρέπει να είναι ακριβές και κατάλληλο, επειδή το προεμποτισμένο ανθρακονήματα τυλίγεται στο εξωτερικό του άξονα και η εξωτερική διάμετρος του ίδιου του μανδρελιού πρέπει να είναι ίδια με αυτή του μανδρελιού. Η εσωτερική διάμετρος του κατασκευασμένου σωλήνα από ανθρακονήματα ταιριάζει. το δεύτερο είναι να σχεδιάσουμε προσεκτικά το σχέδιο τοποθέτησης του σύνθετου προεμποτισμού από ανθρακονήματα. Ο αριθμός των στρωμάτων και το πάχος του προεμποτισμένου ανθρακονήματος που τυλίγεται στον άξονα καθορίζει την εξωτερική διάμετρο του σωλήνα από ανθρακονήματα. Οι ίνες του prepreg από ανθρακονήματα προσανατολίζονται στον άξονα 0° (το μήκος του σωλήνα προς τα κάτω) και στον άξονα 90° (γύρω από την περιφέρεια του σωλήνα), αυτές οι στρώσεις προσθέτουν τη λεγόμενη αντοχή στεφάνης στο σωλήνα, καθιστώντας τον λιγότερο ευαίσθητο σε δυνάμεις σύνθλιψης ή διάρρηξης Η επίδραση της μονοκατευθυντικής προεμποτισμού στον άξονα 0° μπορεί κυρίως να βελτιώσει τη διαμήκη ακαμψία του σωλήνα.

          Επειδή το σχέδιο διάταξης έχει άμεσο αντίκτυπο στις συγκεκριμένες ιδιότητες του σωλήνα, είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε την απόδοση του τελικού σωλήνα από ανθρακονήματα αλλάζοντας την ελασματοποίηση του προεμποτίσματος από ανθρακονήματα ή εναλλάσσοντας την κατεύθυνση του μονόδρομου προεμποτισμού ινών άνθρακα. ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις της εφαρμογής. Για παράδειγμα, η σωλήνωση που χρησιμοποιείται για τον κινητήριο άξονα πρέπει να χειρίζεται δυνάμεις στρέψης, επομένως η μονοκατευθυντική ταινία από ανθρακονήματα μπορεί να τοποθετηθεί με ευθυγράμμιση εκτός άξονα για να χειρίζεται καλύτερα αυτές τις στρεπτικές δυνάμεις με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ±45°.

          Οι σωλήνες από ανθρακονήματα από προεμποτισμένο τραύμα είναι ιδανικοί για υποστήριξη εξοπλισμού που απαιτεί υψηλή ακαμψία κάμψης και ελαφριές εφαρμογές, όπως αυτοματοποιημένους μηχανικούς κυλίνδρους, ρομποτικούς βραχίονες, τηλεσκοπικούς πόλους εξοπλισμού και εξαρτήματα drone. Επιπλέον, αυτοί οι σωλήνες μπορούν να κατασκευαστούν από υλικά από ανθρακονήματα υψηλής αντοχής και εξαιρετικά υψηλής συντελεστή ανάλογα με τις ανάγκες τους και ορισμένα ειδικά εξωτερικά υφάσματα μπορούν επίσης να επιλεγούν για επένδυση.

卷绕碳纤维管与拉挤碳纤维管的差异2

Σωλήνας από ανθρακονήματα:

          Το Pultrusion είναι ο εμποτισμός δεσμίδων ανθρακονημάτων σε ρητίνη και η διέλευση τους μέσα από ένα καλούπι με προκαθορισμένο προφίλ εσωτερικής κοιλότητας. Ο χώρος μεταξύ του κεντρικού άξονα και του καλουπιού θα καθορίσει το πάχος του τοιχώματος του σωλήνα από ανθρακονήματα και στη συνέχεια θα τον φτιάξει γρήγορα με θέρμανση με μικροκύματα. Είναι μια διαδικασία εισόδου σε κατάσταση ζελατινοποίησης για να επιτευχθεί σκλήρυνση και χύτευση.

         Επειδή αυτή η τεχνολογία μπορεί να πραγματοποιήσει αυτόματη συνεχή διαμόρφωση, υψηλή απόδοση επεξεργασίας και χαμηλό κόστος εργασίας, αλλά μπορεί να αποκτήσει προϊόντα καλής ποιότητας, εξαιρετικά χαμηλού εσωτερικού πορώδους και ακριβείς διαστάσεις, έτσι ο σωλήνας από ανθρακονήματα είναι η τρέχουσα μέθοδος για την κατασκευή συνεχών σύνθετων προφίλ από ίνες άνθρακα. Συγκρίνετε οικονομικά αποδοτικές μεθόδους. Αυτή η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τη διαμόρφωση εξαρτημάτων με ένα συγκεκριμένο σχήμα διατομής και που απαιτούν πολύ ευθύ μήκος στην κατεύθυνση του μήκους.

         Θεωρητικά, η διαδικασία κατασκευής για σωλήνες από ανθρακονήματα από ανθρακονήματα μπορεί να παράγει σωλήνες σχεδόν οποιουδήποτε μήκους και η μεταφορά του έτοιμου σωλήνα είναι συχνά ο κύριος περιορισμός. Αλλά στην πραγματικότητα, η εφαρμογή σωλήνων από ανθρακονήματα είναι επίσης πολύ περιορισμένη. Αυτή η διαδικασία διαμόρφωσης μέσω συνεχούς σχεδίασης περιορίζεται στην κατασκευή ορισμένων συγκεκριμένων προϊόντων προφίλ, όπως στρογγυλά, τετράγωνα, σχήματος Ι. Σωλήνες κ.λπ. Σε εξάρθρωση, αν και το μεγαλύτερο μέρος των ινών άνθρακα θα εκτείνεται κατά μήκος της κατεύθυνσης του σωλήνα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ακαμψία, ο σωλήνας από ανθρακονήματα που παράγεται από αυτή τη διαδικασία θα παρουσιάζει κακή αντοχή στεφάνης ή εγκάρσια αντοχή, σε σύγκριση με τυλιγμένες ίνες άνθρακα. Η συνολική απόδοση του σωλήνα είναι αρκετά διαφορετική.


Καυτές κατηγορίες

Αφήστε ένα μήνυμα
Συνομιλία σε απευθείας σύνδεση

Γεια σας, αφήστε το όνομα και το email σας εδώ πριν συνομιλήσετε στο διαδίκτυο, ώστε να μην χάσουμε το μήνυμά σας και να επικοινωνήσουμε μαζί σας ομαλά.