Όλες οι κατηγορίες
EN

Είστε εδώ: Αρχική σελίδα>Νεα

Εικόνες / Βίντεο

Σχετικά με τη διαδικασία περιέλιξης μονόκλωνων ινών άνθρακα

Εμφανίσεις:190 Συγγραφέας: Ώρα δημοσίευσης: 2022-04-22 Προέλευση:

          Η υπεροχή της διαδικασίας περιέλιξης έναντι άλλων διεργασιών στην επεξεργασία των εξαρτημάτων σωληνώσεων έγκειται στην προϋπόθεση της διατήρησης της συνέχειας των ινών.

Παρέχετε επαρκή προφόρτιση, ώστε η ρητίνη να μπορεί να διεισδύσει καλύτερα σε αυτήν (αποφεύγοντας ελαττώματα που προκαλούνται από φυσαλίδες αέρα που μπορεί να δημιουργηθούν μεταξύ των στρωμάτων).

       Μέσα από σε βάθος μελέτη της διάταξης σύνθετου υλικού, προσεκτικό σχεδιασμό του προγράμματος περιέλιξης, ακριβή έλεγχο της γωνίας περιέλιξης, την επιλογή των κατάλληλων ινών άνθρακα και τον ακριβή έλεγχο μιας σειράς στοιχείων διαδικασίας, όπως η πλήρης παρακολούθηση του προϊόντος, η κατασκευή εξαρτημάτων σωλήνων με τη διαδικασία περιέλιξης, ειδικά τα εξαρτήματα σωληνώσεων ειδικού σχήματος, έχουν όλο και περισσότερες τάσεις για την αντικατάσταση μεταλλικών σωλήνων σε πολλές περιπτώσεις.

1

        Οι σωλήνες με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακονήματα προσφέρουν χαμηλότερο βάρος και υψηλότερη συνολική απόδοση. Μετά από συνδυασμό με άλλες διεργασίες/εξοπλισμό, η μελλοντική μας διαδικασία περιέλιξης μπορεί να κάνει ακόμη και αγκώνες, δοκούς I κ.λπ. που έχουν ευρείες προοπτικές στον βιομηχανικό τομέα.

1. Υγρό τύλιγμα

         Αυτή η μέθοδος είναι κυρίως να διεισδύσει πρώτα καλά τη ρυμούλκηση από ανθρακονήματα στη ρητίνη και στη συνέχεια να την τυλίγει συνεχώς στο καλούπι του πυρήνα από χάλυβα του σωλήνα από ανθρακονήματα ελέγχοντας την τάση. Αυτή η μέθοδος είναι ο κύριος τρόπος κατασκευής σωλήνων από ανθρακονήματα. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι: η διαδικασία είναι οικονομική, η οποία μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά το κόστος παραγωγής. το εσωτερικό αποτέλεσμα σφράγισης του προϊόντος είναι καλό και ο εσωτερικός αέρας συμπιέζεται προς τα έξω, Μειώστε σημαντικά το πορώδες του προϊόντος. Η διάταξη των ινών άνθρακα είναι ισορροπημένη και επίπεδη. Με τη λίπανση ρητίνης, η φθορά των ινών άνθρακα μπορεί να μειωθεί κατά τη διαδικασία παραγωγής και η ταχύτητα παραγωγής είναι γρήγορη. Τα μειονεκτήματα είναι: υπάρχει μια ορισμένη σπατάλη πρώτων υλών ρητίνης. είναι δύσκολο να ελεγχθεί η ποιότητα και η ακρίβεια του προϊόντος. η δυνατότητα πλύσης της μήτρας είναι χαμηλή.

2. Ξηρό τύλιγμα

        Η κύρια πρώτη ύλη για την κατασκευή σωλήνων από ανθρακονήματα με ξηρή περιέλιξη είναι το νήμα προεμποτισμού από ανθρακονήματα και οι πρώτες ύλες θερμαίνονται στη μηχανή περιέλιξης. Αφού γίνει μαλακό και κολλώδες, τυλίγεται στον άξονα. Η παραγωγή prepreg επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της σύνθεσης,

Επομένως, η ποιότητα και η σταθερότητα των παραγόμενων προϊόντων είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν. Αυτή η μέθοδος παραγωγής είναι πιο αποτελεσματική. Και το περιβάλλον παραγωγής είναι καθαρό και υγιεινό, η ποιότητα του προϊόντος είναι σχετικά υψηλότερη, αλλά το κόστος είναι καλύτερο και η διάτμηση μεταξύ των στρωμάτων ινών είναι χαμηλή.

Πώς στρώνεται το νήμα;

        Όλοι οι σωλήνες από ανθρακονήματα τυλίγονται με ακρίβεια με ένα μόνο νήμα από μια αυτόματη μηχανή περιέλιξης μέσω ενός προκαθορισμένου προγράμματος υπολογιστή. Κάθε τύπος σωλήνα αντιστοιχεί σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα τοποθέτησης νήματος, το οποίο τυλίγει με ακρίβεια τις ίνες άνθρακα σε διαφορετικές γωνίες. Ταυτόχρονα , η τάση του νήματος και άλλες αντίστοιχες παράμετροι αλληλεπιδρούν για να επιτευχθεί η απαιτούμενη καμπύλη κάμψης του προϊόντος. Μόνο η ακριβής λύση περιέλιξης γωνίας του νήματος με προφόρτιση που παρέχεται από τη διαδικασία περιέλιξης μπορεί να λύσει τέλεια τον σωλήναΤο μεγαλύτερο πρόβλημα ροπής στην εφαρμογή.


Καυτές κατηγορίες

Αφήστε ένα μήνυμα
Συνομιλία σε απευθείας σύνδεση

Γεια σας, αφήστε το όνομα και το email σας εδώ πριν συνομιλήσετε στο διαδίκτυο, ώστε να μην χάσουμε το μήνυμά σας και να επικοινωνήσουμε μαζί σας ομαλά.